sobota 8. října 2011

black- schwarz- noir-czarna- negro- nero- 黒- 黑色

Zbožňuji černou barvu. Je elegantní, chic, nadčasová, univerzální a unisexová. Mí rodiče to ale nechtějí nebo neumějí pochopit.

V mojí skříni většinovou barvou a to ve všech podobách. Nemám ráda výrazné a fosforeskní barvy, proto je pro mě trendy color-blocking naprosto zapovězený. Navíc mi připadá kýčovité (samozřejmě jde jen o můj vlastní názor) vzít si na sebe co nejvíce barevných kousků a vypadat jako papoušek. Mám ráda hnědou, bílou, námořnicky modrou, hořčicovou a podobné zastřené škály barev. Miluji také romantické a pudrové odstíny. Podle mých kritických rodičů v nich vypadám strašně, protože mám bílou pokožku, vždy ale odpovídám, že BLEDÁ POKOŽKA JE VÝSADOU ARISTOKRACIE, navíc Nicole Kidmann v ní taky vypadá úžasně (ale rovnat se s ní samozřejmě nemůžu).



Navždy si budu pamatovat jeden kratičký úryvek z učebnice dějepisu někdy na základní škole. Byl o gotické módě a o barvách, které se v té době nosily. Patřila mezi ně jen černá, bílá a jen několik jiných základních. Soudobí lidé se proti nošení výrazných bránili tak, ŽE BŮH NESTVOŘIL BAREVNÉ OVCE. 

Z tohoto tvrzení se stalo moje heslo. Když jsem to jednou vpálila mé matce do tváře, nevěděla, co má odpovědět a jako vždy řekla něco úplně scestného (!) co s tématem vůbec nesouvisí, aby odvedla pozornost. S taťkou je to rychlejší, ten jen zakroutí hlavou a řekne, že to vypadá hrozně.
Možná si pamatujete moje černé „pohřební“ šaty s bílou krajkou ke krku. Miluju je, co úžasné, ale mí rodiče jsou naprosto proti jejich nošení. Nevěří mi, když jim říkám, že mi je někdo pochválil, prý lžu, protože taková hrůza se nemůže nikomu líbit. Mamka k tomu ještě dodá takový úšklebek, co umí jen ona, a já úplně cítím, jak se mi pomaloučku ta kudla v kapse začíná otevírat…

Černá je variabilní a dá se dost dobře kombinovat s ostatními barvami, černá se jen tak neušpiní (pokud samozřejmě nejde o bílou skvrnu (jednou na střední jsem si na sebe ráno oblékla černé šaty a při čistění zubů jsem si nevšimla, že mi kousek pasty kápl přímo na stehna- poté jsem celý den musela lidem, kteří se mi smáli, vysvětlovat, že je to opravdu jen pasta a ne něco jiného- byla sem u toho samozřejmě rudá až za ušima…)).  Já jsem vůbec špindíra, tedy v tom významu, že jsem nešikovná a každou chvíli jsem špinavá. Ale to je na delší rozebírání:)


Norah Jones♥

2 komentáře:

  1. takže podle té tvojí učebnice bys vlastně měla nosit jenom bílou, protože s černýma ovcema pánbůh taky celkem šetřil...

    OdpovědětVymazat
  2. To ano, ale musíš uznat, že i tak je jich daleko více něž třeba růžových nebo fialových:)...

    OdpovědětVymazat