neděle 23. října 2011

Sehnat kabát? Nemožné!

Už dlouho jsem měla v plánu koupit si nový kabát, a když se minulý týden razantně ochladilo (a taky když jsem měla narozeniny), řekla jsem si, že nastal ten pravý čas. Ve své skříni mám jeden delší modro-šedý "kohoutostopý" a měla i kratší černý (R.I.P.), který jsem kupovala před 4 lety v Paříži, a bohužel už dosloužil, a taky spousty sak, vest a bundiček, které mě bohužel před zimou příliš neuchrání.

Přesvědčila jsem si o tom, že druhá nejhorší věc, kterou můžete udělat, je jít na nákup s jasnou představou, co si chcete koupit. (Ta první je učit se večer před jakoukoliv zkouškou a ujistit se tak, že vlastně vůbec nic neumíte → učit se přes celou noc…). Přestavovala jsem si nějaký delší, černý (odkaz na minulý článek), dvouřadové knoflíky, hezky vypasovaný, vcelku kvalitně ušitý a taky cenově přijatelný, protože přece jen nejsem žádný velký boháč.

Neuvěřila bych, na jaké „oškliviny“ narazím. V H&Mku se mi okamžitě zalíbil jeden ve velbloudí barvě, po kterém bych okamžitě a střelhbitě sáhla, jenomže díky tomu, že jsem neskutečné čuně, by byl hned v den nákupu špinavý (což vylučuje jakékoliv světlé barvy). Černou alternativu bohužel neměli, tak jsem hledala dále. Narazila jsem na hnusné černé cosi z odporného materiálu, který by kůži rozhodně nebyl příjemný a připomínal mi koberec, který měla teta ve starém bytě, a který jsem nenáviděla, protože když jste po něm šli, ponožka se vám o něj zachytávala. A ještě k tomu měl tak křivé švy, že bych to i já nepřekousla. Jen pro informaci jsem se koukla na cenovku a zůstala jsem stát- 1499Kč*? Dělají si srandu? Bože…Tyto peníze jsem za kabát ochotna dát, musí tomu ale odpovídat…

* (o cenách a kvalitě zboží v H&M věnuji jeden ze speciálních článků)

Znechucená jsem si procházela obchody, ve kterých to dopadalo podobně, a pokud jsem našla něco hezkého (a toho bylo pomálu), stálo to neskutečné množství kaček.
Vysílená jsem skočila do posledního obchodu, kde jsem konečně našla ten nejkrásnější, nejúžasnější a nejpohodlnější kabát na světě. Nevěřila bych, co mi může Pimkie nabídnout. Navíc jsem si tam vybrala spousty dalšího oblečení, pro které se toto pondělí chystám.







Možná se vám nebude líbit, ale já jsem nadmíru spokojená a navíc jsem si díky posunuté velikostní tabulky mohla koupit 34! A to potěší ☺!



A až mi zlevní tenhle, okamžitě se na něj vrhnu...


Žádné komentáře:

Okomentovat